Kokonaisvaltaiset asbestityöt Turun seudulla

Asbestipurkutyöt ja jälki-ilmamittaus luotettavasti

Purkava Oy tekee asbestityöt turvallisesti ja ammattitaidolla alusta loppuun. Hallitsemalla koko asbestitöiden kokonaisuuden varmistamme, että asbesti on poistettu eikä sitä ole jäänyt rakenteisiin. Myös asiakkaidemme suuntaan ”kaikki saman katon alta” -toimintamallimme on helppo ja selkeä. Ydinpalveluitamme on asbestipurku, johon meillä on Aluehallintoviraston (AVI) myöntämä virallinen lupa. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityksemme toteuttaa asbestityöt aina turvallisesti, vastuullisesti ja määräysten mukaisesti. Palvelualuettamme ovat Turku sekä naapurikunnat − ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Asbestikartoitus kertoo lähtötilanteen

Ennen minkäänlaisten purkutöiden aloittamista kohteessa on aina tehtävä asbestikartoitus, joka onnistuu yrityksemme kautta. Asbesti on todistetusti terveydelle vaarallista, ja siksi vuonna 2016 voimaantulleen lain mukaan asbestikartoitus on teetettävä ennen vuotta 1994 rakennetuissa remonttikohteissa. Asbestikartoituksessa on paikallistettava purettavassa kohteessa oleva asbesti ja selvitettävä asbestin laatu ja määrä. Purkava Oy hoitaa kartoituksen ammattitaitoisesti, minkä jälkeen asbestityöt voidaan laittaa alulle.

Asbestipurku ammattilaisten tekemänä

Asbestipurkua säätelevät monet määräykset. Tärkeintä on huolellinen suunnittelu ja valmistautuminen; purkualue täytyy eristää osastoimalla ja purkajilla on oltava käytössään asianmukaiset suojavarusteet. Asbestipurkua tehdessä onkin tärkeää huomioida sekä purkajien että loppukäyttäjien hyvinvointi; työssämme noudatamme tiukasti kaikkia säädöksiä sekä varotoimenpiteitä poistaen asbestin huolellisesti.

Asbestin jälki-ilmamittaus

Asbestipurkutöiden jälkeen tehdään aina jälki-ilmamittaus, jonka avulla saadaan varmistus siitä, että asunto tai kiinteistö on turvallinen käyttää ja ettei rakenteisiin, pintoihin tai huoneilmaan ole jäänyt asbestia. Ota yhteyttä − teemme asbestityöt luotettavasti alusta loppuun.

Mitä asbesti on ja miksi töihin vaaditaan ammattilainen?

Asbesti on aiemmin paljon käytetty, terveydelle erittäin vaarallinen rakennusmateriaali. Sitä on käytetty runsaasti sen edullisen hinnan ja hyvän eristävyyden vuoksi. Sen käyttö kiellettiin vuonna 1994. Ehjänä asbestimateriaali ei ole terveydelle haitallinen, mutta rakennussaneerauksessa ja remonttien yhteydessä asbestipurku on viisainta ja turvallisinta jättää ammattilaisen tehtäväksi; pienuutensa vuoksi asbestikuidut läpäisevät hengityselinten suojamekanismit ja varastoituvat keuhkoihin pysyvästi, mikäli suojavarusteet eivät ole asianmukaisia. Kotikonstein on mahdotonta täysin suojautua vaaralliselta asbestipölyltä, joten asbestityöt on aina teetettävä pätevillä, asbestipurkuluvan omaavilla ammattilaisilla.